Pressemeddelelse
6. september 2018
 
 
 
 
 
 
 

Telenor åbner for 1 Gbit/s hastighed på mobilnettet

 
 
 
 
 

Telenor aktiverer nu den første mobilmast med en 5G-teknologi, der kan levere datahastigheder med helt op til 1 Gbit/s - den enorme hastighed og kapacitet i mobilnetværket er det første skridt mod fremtidens aktive 5G-netværk. Den nyeste masteteknologi aktiveres i første omgang på en mobilmast i Indre København, og giver Telenor-kunderne mulighed for at opnå de absolut hurtigste datahastigheder, målt på et live mobilnet i Danmark.

 
 
 
 

I Telenor-koncernen har man længe udviklet og testet de nye mobilteknologier, der skal løfte 4G-netværket ind i næste generation af netværk, 5G. Efter at have testet på mobilteknologierne i lukkede test-fora, går Telenor nu, som den første operatør i Danmark, live og aktiverer fremtidens mobilteknologier i deres mobilnetværk, så også kunderne kan afprøve den mobilteknologi, der bryder hastighedsgrænsen for downloads i et realtime mobilnetværk i Danmark.  

 

De første, der kommer til at få en snært af næste generations netværk, er Telenor-kunder, der befinder sig i Indre København. Her tændes der nu for den nyeste masteteknologi på en eksisterende mobilmast. Den nye teknologi kommer til at danne grundlag for udrulningen af 5G i Telenors mobilnetværk.  

 

"Det er brugen af avanceret 4G-teknologi, der danner grundlag for 5G, der kan levere disse ultrahurtige datahastigheder live i vores netværk. Det er utrolig vigtig for Telenor, at vi hele tiden er et skridt foran udviklingen for at give vores kunder de bedste forbindelser. Derfor er jeg glad for, at vi som de første i Danmark kan tænde for teknologierne i netværket, så kunderne allerede nu kan være med på rejsen mod 5G," udtaler udviklingsdirektør i Telenor, Peter Ditlev Nødbak.


1 Gbit/s er kun starten
Med aktiveringen af masten med 5G-teknologi i København lyder startskuddet for en række tilsvarende opgraderinger i de kommende år, mens 4G-netværket gradvist udvikles til det endelige 5G-netværk. På sin 5G mast i Norge, har Telenor målt hastigheder på over 70 Gbit/s, hvilket rundt regnet er 700 gange hurtigere, end hvad 4G kan levere.

 

"I Telenor har vi et rigtig godt fundament for at bygge fremtidens 5G-netværk, og hastigheder på 1 Gbit/s er det første skridt på vejen. Vi kommer løbende til at udbygge 5G-netværket i takt med, at også teknologierne modnes. Der findes endnu ikke så mange serieproducerede mobiler eller produkter, der understøtter 5G-teknologien. Men når de kommer inden for de kommende år - så er vi klar i netværket, så kunderne kan få glæde af de muligheder, de ekstremt høje hastigheder giver," udtaler udviklingsdirektør i Telenor, Peter Ditlev Nødbak.

 

5G-netværket baner vejen for fremtidens nye muligheder for at forbinde mennesker og maskiner med hinanden på helt nye niveauer.

 

Praktisk info

I første omgang vil det kun være udvalgte mobiltelefoner med nyeste mobilteknologi, der understøtter forløberne for 5G-teknologien, og det vil derfor kun være disse mobiler, der kan opnå de teoretisk høje hastigheder heriblandt Fx Samsung Galaxy S9/S9+.

 
 
 
 
Kontaktinformation

Alice Klitholm Duch

Pressechef

alkd@telenor.dk

Mobil: 25 600 800

Vedhæftede filer

Peter Nødbak.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 

Telenor Danmark

Frederikskaj 8  -  1780 København V  -  Pressetelefon: +45 25 600 800  -  Mail: info@telenor.dk

 
Social media icon